Ліцей №16
імені Володимира Козубняка
  • Головна
  • Про ліцей
    • Історія школи
    • Адміністрація закладу
    • Кадровий склад
    • Правила прийому до закладу освіти
    • Територія обслуговування
    • Режим роботи закладу
    • Форми організації здобуття освіти
    • Умови доступності закладу для навчання осіб з ООП
    • Організація харчування
  • Публічна інформація
    • Статут
    • Ліцензія
    • Посилання на соціальні мережі
      • Посилання на Facebook
    • Структура та органи управління закладом освіти
    • Мова освітнього процесу
    • Ліцензований обсяг та фактична кількість осіб, що навчаються
    • Розмір плати за навчання
    • Перелік додаткових освітніх послуг
    • Стратегія розвитку
    • Вибір та замовлення підручників
    • Мережа класів
    • Звіт про діяльність закладу освіти
    • Вакансії
  • Освітня діяльність
    • Освітня програма
      • Навчальні програми
    • Розклад уроків
    • Структура навчального року
    • Інструментарій оцінювання
    • Академічна доброчесність
    • Моніторинг якості освіти
    • Матеріально-технічне забезпечення
    • Інклюзивне навчання
    • Готуємось до ЗНО / НМТ
  • Науково-методична робота
    • Атестація педагогічних кадрів
    • Дослідницькі проєкти
    • Професійний розвиток педагогів
  • Виховний простір
    • Психологічна служба
    • Правила для учасників освітнього процесу
    • Гуртки
    • "Сокіл", "Джура"
    • Участь у проєктах
    • Поради батькам
    • Новини
  • Безпечне освітнє середовище
    • Безпека в школі
    • Безпека в Інтернеті
    • Соціальний захист
    • Протидія булінгу
  • Фінансово-економічний відділ
    • Кошторис та фінансовий звіт
    • Закупівлі
      • Закупівлі 2023
      • Закупівлі 2025
  • Контакти
  • Новини
Home Виховний простір Участь у проєктах Розпочато проєкт "5 Кроків до Зорового Харчування"

"5 кроків до здорового харчування". Відчуй справжній смак їжі, а не солі!

Epson Stylus Office B42WD


успешное интернет продвижение сайтов

Відчуй справжній смак їжі, а не солі!

          Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), дорослим не слід споживати більше ніж 5 грамів солі на день, що відповідає приблизно одній чайній ложці.
          Це обмеження важливе, оскільки надмірне споживання солі може мати серйозні наслідки для здоров’я. Підвищене споживання солі може сприяти розвитку гіпертонії, що, в свою чергу, збільшує ризик серцево-судинних захворювань, інсультів та інфарктів. Крім того, надмірна сіль може порушити функції серця та нирок, ускладнюючи їх роботу, і викликати затримку рідини в організмі, що веде до набряків і дискомфорту. Контроль за споживанням солі є важливим аспектом здорового харчування та загального благополуччя.
          Які продукти містять найбільше солі?
• Перероблені продукти: консерви, ковбаси, бекон.
• Фаст-фуд: піца, бургери, картопля фрі.
• Солоні закуски: чіпси, сухарики, горішки.
• Соуси і приправи: соєвий соус, кетчуп, готові приправи.
          Відчуйте справжній смак їжі! Зменшуючи кількість солі у своєму раціоні, ви дозволяєте справжньому смаку продуктів розкритися. Відмовившись від надмірної солі, ви не тільки зменшите ризик захворювань, але й насолодитесь чистим і натуральним смаком їжі. Спробуйте приготувати страви з використанням спецій, трав та натуральних інгредієнтів, щоб відчути, як смачно може бути без зайвої солі.
          Зробіть крок до здорового життя та насолоджуйтесь справжнім смаком їжі!

Проєкт реалізує Центр громадського здоров’я України за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА та у партнерстві з Національною асоціацією громадського харчування.

poster-a3-sil

Онлайн магазин ноутбуков и комплектующих
Губки, щетки, полотенца

Контактна інформація

Адреса: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 72.

Телефон: (0382)79-57-16 – приймальня;

(0382)79-51-56 – бухгалтерія.

Електронна пошта:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

–
Designed By
Powered By