altПривітати школярів із початком навчального року до Хмельницького колегіуму ім. Володимира Козубняка завітав міський голова Сергій Мельник. В цей день за парти у хмельницьких школах сіло більше 26 тис. учнів, з них 3038 вперше переступили поріг школи.

"Щиро вітаю вас з Днем знань, з чудовим святом, яке розпочинає новий 2012-2013 навчальний рік. Воно єднає усі покоління представників найрізноманітніших професій, бо стало по-справжньому всенародним святом молодості, знань та надій. Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. Тих, хто прийшов сюди зі своїми дітьми чи онуками. Тих, хто щоденно віддає свої знання та тепло сердець, навчає і виховує", - звернувся до усіх присутніх на святковій лінійці Сергій Іванович.
Цьогоріч колегіум відкрив свої двері для 1260 учнів, з яких 161 першокласник. Наш навчальний заклад за останні три роки виховав не одного переможця олімпіад та конкурсів.
Зокрема, на міському рівні – 43 призери олімпіад з базових дисциплін, 26 призерів міського етапу конкурсу-захисту МАН, 7 призерів обласних олімпіад, 8 призерів конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика, 7 - конкурсу ім. Т.Г.Шевченка, з яких 2 учнів вибороли ІІ місце на Всеукраїнському рівні.
Велику увагу тут також приділяють спортивному вихованню молодих хмельничан. Останні 12 років заклад посідає І місце в міській Спартакіаді школярів. Колегіум незмінно є переможцем міських, обласних і учасником всеукраїнських змагань "Нащадки козацької слави". В цьому році команда колегіуму зайняла І місце в міських, обласних змаганнях "Олімпійське лелеченя" і стала учасником Всеукраїнських змагань в Артеці, де в номінації "Спортивна історія краю і презентація краю" посіла ІІІ місце, а в номінації "Літературна творчість" на олімпійську тематику – І місце. Колегіум зайняв 3 місце в Україні в конкурсі на кращу організацію фізкультурно-масової роботи.alt
 
        
Колегіум повністю готовий до початку навчального року. За підтримки батьківської громадськості, спонсорів, меценатів оновлено навчальні приміщення. Переймається проблемами освіти і міська влада. В 2012 році для колегіуму виділено 152 тис. грн. з міського бюджету (96 тис. грн. на ремонт спортивного залу, 50 тис. грн. на придбання комп’ютерного класу і 6 тис. грн на обладнання їдальні).
Сергій Іванович подякував вчителям, за невтомну працю, тепло сердець, терпіння і сумлінність у виконанні високої місії - виховання молодого покоління.
Після вітальних слів та концертних номерів для найменших школярів пролунав перший у їх шкільному житті дзвінок.
Першокласники, які починають новий хвилюючий етап у своєму житті отримали подарунки від міської влади.

Свято відвідали гості:

 - Міський голова Мельник Сергій Іванович

 - Начальник управління освіти Олійник Валерій Цезарович

 - Заступник начальника управління освіти Сирота Олег Миколайович